ua en ru

Обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Литвою перевищив 1 млрд доларів

Обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Литвою перевищив 1 млрд доларів Фото: Україна-Литва (sfii.gov.ua)

Обсяг двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Литвою зріс на 23,4%

Україна та Литва відзначають зростання двосторонньої торгівлі, обсяг якої перевищив 1 млрд доларів, і посилюють логістичні можливості обох країн. Про це йшлося під час зустрічі у Києві прем’єр-міністрів країн Володимира Гройсмана та Саулюса Скверняліса, передає "Урядовий портал".

Так, за підсумками 2017 року, обсяг двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Литвою зріс на 23,4% і склав 1,054 млрд доларів.

"Литва є однією з країн, український експорт до яких з початку російської агресії проти України не тільки не скоротився, але й помітно зріс - за підсумками минулого року на 44,9%", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Гройсман відзначив, що Київ та Вільнюс взяли добрий темп взаємної співпраці, яка знаходиться "на високому продуктивному рівні".

У свою чергу, прем'єр Литви зауважив, що "Литва підтримує Україну на шляху євроінтеграції, вирішення питань безпеки, на шляху реформ".

Також сторони також обговорили ситуацію на Донбасі та необхідність створення миротворчої місії в регіоні. Глава уряду Литви в рамках візиту до України відвідав Авдіївку і назвав очевидним рішення про продовження політики санкцій проти Росії.

Нагадаємо, нещодавно у Литві створили група друзів українського Криму, яка буде підтримувати міжнародні проекти для повернення територіальній цілісності України.