ua en ru

Об'єднана опозиція і "Свобода" погодили кандидатів по мажоритарним округах

Об'єднана опозиція та Всеукраїнське об'єднання "Свобода" погодили кандидатів по всіх мажоритарних округах. Про це на прес-конференції заявив глава "Свободи" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Формат нашої участі у виборах буде припускати похід на вибори за партійними списками двома виборчими колонами -" Батьківщина" і "Свобода". Ми узгодили між собою кандидатів по мажоритарних округах. 190 округів будуть перекривати представники "Батьківщини" і 35 - "Свобода", - заявив Тягнибок.

Крім того, представники двох об'єднань підписали договір про закінчення переговорів щодо участі у виборах "ми домовся про реальну координацію дій", - сказав Тягнибок.

За його словами представники опозиційних сил домовся про координацію дій спостерігачів, про спільні дії в разі фальсифікації на виборах і про план дій після виборів, а в разі масових фальсифікацій - виведення людей на вулицю.

За словами Тягнибока, опозиційні сили також домовилися про координацію своїх дій у парламенті і визначили перелік законів, які є пріоритетними. Серед найважливіших законів, які вони планує прийняти - закон про імпічмент Президента, механізм відкликання народних депутатів, закон про мову, а також відставка уряду в повному складі