ua en ru

Об'єднана опозиція припинила переговори з Кличко

Об'єднана опозиція не оголошувала про узгодження списку кандидатів по мажоритарних округах, тому що до останнього моменту сподівалася, що вдасться домовиться з партією "Удар" Віталія Кличка. Про це в ході прес-конференції заявив керівник виборчого штабу опозиції Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми трохи затягнули процес оприлюднення нашої спільної позиції і нашої домовленості щодо координації дій під час виборчої компанії на мажоритарних округах саме тому, що до останнього моменту чекали, що політпартія "Удар" Віталія Кліко приєднатися до нашої спільної позиції. Але в Інтернеті ми побачили 225 кандидатів по мажоритарних округах від "Удар" і фактично це була відповідь на всі наші пропозиції та ініціативи", - заявив Турчинов.

У свою чергу, лідер опозиції Арсеній Яценюк заявив, що предмет переговорів з Кличко вичерпаний, оскільки об'єднана опозиція по мажоритарних округах проводила спеціальні соціологічні дослідження, і саме це стало головним критерієм розподілу округів: "Щодо розподілу округів, хочу заявити, що округу об'єднаної опозиції і "Свободи" не ділили, і сьогодні я спеціально приніс соціологію, яку ми проводили, щоб визначити найсильнішого кандидата по кожному округу, тому що нам потрібно перемагати, а не бути присутніми. Після того, як окремі партії опублікували списки і ми провели соцдослідження, я думаю що предмет переговорів, не з нашого боку і не з нашої вини, вичерпаний".

Як повідомлялося раніше, "Удар" Віталія Кличка піде на вибори окремим списком.