ua en ru

Об'єднання "Уралхіма" з "Уралкалієм" не відбудеться

Об'єднання "Уралхіма" з "Уралкалія" неможливо, так як обидві компанії управляються по-різному, повідомив журналістам генеральний директор "Уралхіма" Дмитро Коняєв.

Об'єднання "Уралхіма" з "Уралкалія" неможливо, так як обидві компанії управляються по-різному, повідомив журналістам генеральний директор "Уралхіма" Дмитро Коняєв (на фото). Він зазначив, що керований ним холдинг в найближчому майбутньому не планує збільшувати свою частку в "Уралкалії".

"Не плануємо на поточний момент збільшення нашого пакету в "Уралкалії" з 20%", - заявив Д.Коняев, пояснивши, що купувати папери "Уралкалія" буде не очолювана ним компанія, а її акціонери, проте власником стане саме "Уралхім".

Коняєв також зазначив, що зміни на користь "Уралхіма" за ціною на калій абсолютно неможливі.

Коняєв особливо відзначив, що про долю нинішнього генерального директора "Уралкалія" Владислава Баумгертнера переговорів поки не було. "Думаю, після входження в раду директорів будемо брати активну участь у цьому питанні - щоб Баумгертнер знаходився на своєму законному місці, а не в СІЗО. Питання про його відставку поки не є предметом обговорення", - пояснив Коняєв.

Нагадаємо, 2 грудня стало відомо, що акціонери "Уралхіма" досягли принципової домовленості про придбання 20% пакету акцій і глобальних депозитарних розписок (GDR) "Уралкалія". Викуплене пакет включає акції і GDR, що належать структурам Філарета Гальчєва і Анатолія Скурова, а також папери, викуплені на відкритому ринку. Сторони передбачають закрити угоду найближчим часом.

"Ми впевнені у фундаментальній привабливості ринку калійних добрив і високо цінуємо лідируючі позиції, займані ВАТ "Уралкалий" на ринку. Придбання цього пакета є для нас стратегічною інвестицією, яка дозволить створити суттєву вартість для групи і її акціонерів", - прокоментував майбутню операцію голова ради директорів "Уралхіма" Дмитро Мазепин.

У прес-службі "Уралкалію" підкреслили, що компанія в будь-яких угодах в рамках операції участі не приймає.