ua en ru

Поєднання ДПСУ та ДМСУ може трохи вплинути на активізацію співробітництва з МВФ, - експерт

Створення Міністерства доходів і зборів (МДЗ), в якому поєднуються функції Державної митної служби (ДМСУ) та Державної податкової служби України (ДМСУ), може певним чином сприяти підтримці макроекономічної стабільності в державі та підвищенню шансів на активізацію співробітництва офіційного Києва з МВФ. Таку думку РБК-Україна озвучив керівник аналітичного департаменту ІК Concorde Capital Олександр Паращій.

«Однак, це не є фактором, який настільки критично може впливати на позицію МВФ. Структурні проблеми від створення такого міністерства не вирішуються», - уточнив аналітик

Нагадаємо, голова податкового комітету ЄБА, партнер, керівник податково-юридичної практики Ernst&Young Володимир Котенко зазначив, що державі слід скористатися створенням МДЗ, щоб переглянути свою фіскальну політику і максимально зорієнтувати її не просто на наповнення бюджету, а на дотримання законодавства платниками податків. За словами експерта, необхідно, щоб була залежність обсягу збору податків від об'єктивних економічних показників.

Читайте також: Позиції гривні зміцнилися, але структурні дисбаланси залишаються, - S&P