ua en ru

ОБСЄ підтвердило відведення більшої частини важкого озброєння обома сторонами

ОБСЄ підтвердило відведення більшої частини важкого озброєння обома сторонами Заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хаг

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує відведення більшої частини важких озброєнь обох сторін опору. Про це в ході брифінгу заявив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хаг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні, обидві сторони відвели більшу частину своїх важких озброєнь. Хоча представники СММ не в змозі достовірно підтвердити достовірність цього відводу з-за відсутності бажання обох сторін до співпраці", - заявив Хаг.

"Монітори СММ продовжують стикатися з абсолютно неприйнятними обмеженнями свободи пересування груп моніторингу. Тут можна навести як приклад Збройні сили України, які надають нам доступ до деяких місцях розміщення важких озброєнь. Так звані ДНР і ЛНР повинні слідувати цьому прикладу і надати нам можливість повноцінного моніторингу", - додав Хаг.

Він також розповів, що спостерігається мілітаризація діяльності на околицях Маріуполя, в районі Широкине.

"Монітори продовжують повідомляти про порушення режиму припинення вогню в зоні безпеки незважаючи на те, що в цілому припинення вогню зберігається. Порушення продовжують спостерігатися в основному всередині Донецька, донецького аеропорту та в районі Маріуполя", - сказав Хаг.

Він також зазначив, що керівник місії Апакан чекає повноцінний відповідь на спрямований в середині лютого запит щодо розміщення і запасів озброєнь всіма сторонами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ДНР погрожували спостерігачам ОБСЄ зброєю.