ua en ru

Обама в черговий раз настійно рекомендував республіканцям схвалити закон щодо боротьби з безробіттям

Президент США Барак Обама настійно рекомендував республіканцям в сенаті схвалити закон щодо боротьби з безробіттям, запропонований главою Білого дому, передає Reuters.
Обама попередив, що якщо вони заблокують його ініціативу, то їм доведеться нести відповідь перед американським народом, якому цей закон потрібний як гарантія від другого витка, рецесії, що насувається.
"Закон щодо боротьби з безробіттям покликаний забезпечити мешканців США в умовах нового економічного спаду", - заявив Президент в щотижневому зверненны в Конгресі США. "Якщо законопроект провалиться, американці матимуть повне право знати, що конкретно не влаштувало в ньому республіканців", - відзначив Обама.
У свою чергу республіканці, що вважають, що Президент більше всього зацікавлений в збереженні свого робочого місця на прийдешніх виборах в 2012 р., називають його ініціативу "безперспективною". "У запропонованому законопроекті ми бачимо лише повторення старих ідей, що обернулися невдачею, підкріплених значним зростанням податків", - заявив республіканець Джон Тьюн.
Якщо голосування в Сенаті із законопроекту Обами, заплановане на наступний тиждень, обернеться невдачею, демократам доведеться шукати обхідні шляхи для здійснення ініціатив Президента.
Нагадаємо, 8 вересня ц.р. глава Білого дому виступив з ініціативою про ухвалення плану обсягом у 447 млрд дол. зі скорочення безробіття в США, яке на даний момент тримається на рівні 9,1%. Законопроект включає пропозиції зі зниження податків для малого бізнесу і розвитку інфраструктури, а також підтримки соціального сектора.
Як вже заявляв Обама, подібний закон не спричинить збільшення бюджетного дефіциту, проте заручитися підтримкою опозиції йому поки також не вдається.