ua en ru

Обама: Росія повинна дотримуватися режиму припинення вогню в Сирії

Обама: Росія повинна дотримуватися режиму припинення вогню в Сирії Фото: Барак Обама закликав дотримуватися перемир'я в Сирії

Це покаже, чи дійсно сторони прихильні до політичного врегулювання ситуації

Президент США Барак Обама заявив, що Москва і Дамаск повинні виконувати свої зобов'язання по припиненню вогню в Сирії, і "світ буде спостерігати за цим, повідомляє Reuters.

"Найближчі дні будуть мати вирішальне значення, і світ буде спостерігати [за дотриманням перемир'я в Сирії]", - заявив Обама.

За його словами, це "випробування" покаже, чи дійсно сторони прихильні до політичного врегулювання ситуації в Сирії.

Барак Обама також підкреслив, що "ніхто не має ілюзій" з приводу домовленості про припинення вогню в Сирії, але необхідно зробити все можливе.

"Ніхто з нас не має ілюзій. Ми всі знаємо про велику кількість потенційних пасток, і існує багато причин для скептицизму, але історія строго засудить нас, якщо ми не зробимо те, що від нас залежить, і принаймні не спробуємо покласти кінець цього страшного конфлікту", - заявив Обама.

За його словами, цей крок може призвести до переговорів по політичному врегулюванню, щоб покласти край громадянській війні в Сирії. Після цього, вважає Президент США, сторони зможуть зосередити свої сили проти бойовиків "Ісламської держави".

"Ось чому США зроблять все можливе, щоб максимально збільшити шанси на успіх у припиненні бойових дій", - сказав президент, уточнивши, що стосовно до бойовиків ІД США і їх союзники будуть "безжальні".

Нагадаємо, РФ і США домовилися припинити вогонь у Сирії з 27 лютого.