ua en ru

Обама і Путін не змогли домовитися щодо Сирії

Обама і Путін не змогли домовитися щодо Сирії Фото: Барак Обама не досяг нових домовленостей з Володимиром Путіним щодо Сирії

На саміті НАТО у Варшаві президент США, крім сирійського питання, планує обговорити Росію і Україну

У ході телефонної розмови, що відбулася 6 липня, президент США Барак Обама і президент РФ Володимир Путін не досягли жодних угод про нові варіанти співпраці в Сирії. Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Эрнес, розмовляючи з журналістами на борту президентського літака по дорозі на саміт НАТО у Варшаві, повідомляє Reuters.

Эрнес також зазначив, що Обама в рамках саміту обговорить з європейськими лідерами сирійську кризу біженців, а також Росію і Україну і наслідки рішення про вихід Великої Британії з ЄС.


Телефонна розмова Путіна і Обами відбулася напередодні з ініціативи Кремля.

У Кремлі повідомили, що "з обох сторін була підтверджена готовність до нарощування координації по військовій лінії російських і американських дій в Сирії, а також важливість відновлення межсірійского переговорного процесу під егідою ООН з метою виходу на політичне врегулювання конфлікту".

Нагадаємо, президент США Барак Обама в телефонній розмові з російським президентом Володимиром Путіним відзначив важливість Росії в стримуванні наступальних нападів сирійських військ на цивільні об’єкти в Сирії.