ua en ru

Обама закликав Путіна сприяти дотриманню режиму перемир'я в Сирії

Обама закликав Путіна сприяти дотриманню режиму перемир'я в Сирії Фото: президент США наполягає на необхідності сталого гуманітарного доступу до Сирії

Президент США висловив стурбованість у зв'язку з відмовою сирійських військ припинити бойові дії в Сирії

Президент США Барак Обама в телефонній розмові з російським президентом Володимиром Путіним зазначив важливість Росії в стримуванні наступальних нападів сирійських військ на цивільні особи Сирії. Про це йдеться на сайті Білого дому.

Згідно з повідомленням, Обама висловив стурбованість у зв'язку з відмовою сирійських військ припинити бойові дії в країні.

Він також підкреслив необхідність досягнення прогресу щодо політичного переходу влади в Сирії, який покладе край конфлікту. За його словами, необхідний стійкий гуманітарний доступ. Також президент США висловив свою підтримку зусиллям спецпосланця генсека ООН щодо Сирії Стаффана де Містура, який домагається прогресу в цій справі.

Крім цього, президенти підтвердили обопільне бажання знищити терористичну угруповання «Ісламська держава» (ИГИЛ) і сирійський філія «Аль-Каїди».

Розмова між главами держав відбувся з ініціативи Володимира Путіна 6 червня.

Також під час розмови сторони обговорили становище в Сирії, врегулювання конфлікту на Україні, а також підсумки тристоронньої зустрічі Росії, Азербайджану і Вірменії.

Нагадаємо, у Сирії викрадено 40 членів опозиційної угруповання "Джаиш аль-Тахрір".