ua en ru

Обама на саміті АТЕС закликав Путіна виконувати мінські угоди

Обама на саміті АТЕС закликав Путіна виконувати мінські угоди Фото: Барак Обама і Володимир Путін

Глави США і РФ у Лімі говорили про Україну та Сирію

Під час короткої розмови на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у перуанській Лімі президенти США і Росії Барак Обама та Володимир Путін говорили про ситуацію в Україні та Сирії. Як повідомили в Білому домі, розмова тривала чотири хвилини, передає DW.

Зокрема адміністрація президента США уточнила, що Обама закликав Путіна виконувати мінські угоди задля припинення протистояння на Донбасі. Він підкреслив відданість Вашингтона територіальній цілісності України.

Зазначено, що сайт Кремля деталі "короткої розмови" не уточнює, тоді як Білий дім додає, що Обама закликав керівників зовнішньополітичних відомств країн, Джона Керрі та Сергія Лаврова, докладати зусиль для деескалації конфлікту в Сирії.

Це остання зустріч Путіна та Обами перед закінченням у січні терміну при владі Барака Обами. Новообраний президент США Дональд Трамп раніше заявляв про наміри домовитися з Росією.

Нагадаємо, раніше речник глави РФ Дмитро Пєсков повідомив про коротку бесіду між Обамою і Путіним у Лімі, однак він не уточнив, про що саме йшлося під час їхньої розмови.