ua en ru

Обама провів екстрену телефонну конференцію через землетрус на східному узбережжі США

Президент США перервав свою відпустку і взяв участь в екстреній телефонній конференції, на якій обговорив з представниками різних служб країни ситуацію після землетрусу в штаті Верджін.

"Президент вислухав доповідь, в якій говориться, що землетрус не викликав серйозних руйнувань, після чого він зажадав тримати його в курсі подій", - говориться в заяві, яку озвучив представник Білого дому Джош Ернст.

За оцінкою експертів, які продовжують свою роботу, найбільш відчутний удар стихія завдала одній з атомних електростанцій в штаті Луїзіана, де довелося зупиняти два ядерні реактори.

На 2 години, до закінчення обстеження злетно-посадкової смуги, були змушені припинити роботу аеропорти ім.Джона Кеннеді і міжнародний аеропорт м.Ньюарк. В даний час вони продовжують роботу в нормальному режимі.

З наслідків у транспортній сфері можна виділити також збільшення часу руху в дорозі поїздів у всьому регіоні.

Разом з тим отримала пошкодження головна і найвища пам'ятка м.Вашингтона - Кафедральний собор, у нього обрушилися з веж 3 шпилі.

Інформації про жертви серед населення не надходило.

Нагадаємо, у США в штаті Вірджинія 23 серпня 2011 р. стався землетрус магнітудою 5,9. Підземний поштовх був зафіксований за 6 км від м.Луїса і за 134 км від столиці країни Вашингтона.