ua en ru

Обама закликав Нетаньяху відновити переговори з палестинцями

Президент США Барак Обама закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху відновити переговори з палестинською стороною. Американський лідер зателефонував голові ізраїльського уряду 18 липня 2013 р., йдеться в повідомленні Білого дому. Телефонні переговори Обами і Нетаньяху були названі "запланованими".

"Президент закликав прем'єр-міністра Нетаньяху продовжити роботу з держсекретарем Джоном Керрі, щоб у підсумку якомога швидше відновити переговори з палестинцями", - наголошується в повідомленні Білого дому.

Відзначимо, що раніше глава Палестинської автономії Махмуд Аббас прийняв рішення відкласти початок консультацій з Ізраїлем на пізніший термін. При цьому палестинці готові продовжувати діалог зі Сполученими Штатами Америки. В даний час державний секретар Дж.Керрі знаходиться на Близькому Сході, намагаючись організувати "човникові" ізраїльсько-палестинські переговори.

Читайте також: Керрі: У переговорах між Ізраїлем і Палестиною досягнуто реального прогресу

19 липня 2013 Керрі має намір провести переговори з ізраїльською і палестинською сторонами. Держдепартамент США не уточнив, чи відбудуться переговори по телефону або під час особистих зустрічей.

Арабо-ізраїльські переговори перервалися в 2010 р. через будівництво Ізраїлем поселень на Західному березі р. Іордан, які палестинці вважають своєю територією.