ua en ru

Обама закликав Конгрес якнайшвидше забезпечити виділення Україні 1 млрд дол

Президент США Барак Обама закликав Конгрес якнайшвидше забезпечити виділення Україні 1 млрд дол.

Президент США Барак Обама закликав Конгрес якнайшвидше забезпечити виділення Україні 1 млрд дол. Про це Обама заявив на прес -конференції у Вашингтоні після зустрічі з прем'єр -міністром України Арсенієм Яценюком, передає прес -служба Білого дому.

"Ми просимо Конгрес діяти швидко, щоб забезпечити пакет допомоги, в тому числі гарантії по кредиту 1 млрд дол, щоб сприяти реформам всередині України і надати прем'єр- міністру та його уряду можливості робити те, що їм потрібно зробити, оскільки вони також займаються організацією виборчого процесу. Тому я просто прошу як демократів, так і республіканців, які я знаю, єдині у своїй підтримці щодо України, діяти швидко, щоб надати українському народові підтримку, яка їм потрібна", - заявив Обама.

Яценюк у свою чергу подякував Обамі за підтримку і заявив про необхідність проведення жорстких реформ в Україні.
"З економічної точки зору, пан Президент, ми дуже цінуємо підтримку США і рішення про гарантування 1 млрд дол кредиту для української економіки. Ви знаєте, що ми відновили переговори з МВФ. Ми розуміємо, що це будуть жорсткі реформи, але ці реформи необхідні для української держави" , - зазначив він.

Нагадаємо, 12-13 березня Яценюк перебуває з візитом в США.