ua en ru

Обама закликав Конгрес негайно прийняти його план по створенню робочих місць вартістю 447 млрд дол

Президент США Барак Обама закликав обидві палати Конгресу негайно прийняти запропонований ним план по створенню робочих місць, передає радіостанція "Голос Америки".

"Я відправляю Конгресу план, який ви повинні схвалити негайно. Він називається Законопроект про створення робочих місць. У цьому законопроекті немає нічого, внаслідок чого потрібно сперечатися. Все, що в ньому написано, підтримали і демократи, і республіканці, включаючи багато з тих, хто сьогодні перебуває у цьому залі. І за все в цьому законопроекті буде заплачено. За все", - сказав Обама, виступаючи перед конгресменами.

Як передає Reuters, посилаючись на одного з сенаторів-демократів, план Обами обійдеться казні в 447 млрд дол. Раніше передбачалося, що ця програма буде коштувати близько 300 млрд дол.

Обама пояснив, що мета Законопроекту про створення робочих місць проста: в результаті більше людей отримають роботу, а ті, що вже працюють, отримають більше грошей. З допомогою цього законодавчого акту Білий дім розраховує охопити роботою більше фахівців - будівельників, вчителів, ветеранів і тих, хто давно вже опинився на біржі праці.

Обама пропонує заснувати нові допомоги по безробіттю, інвестувати гроші в проекти, пов'язані з ремонтом доріг, мостів, інші роботи з відновлення об'єктів інфраструктури, які допоможуть створити нові робочі місця.

Значна частина плану Обами полягає в пропозиції щодо скорочення протягом півроку прибуткових податків для працівників і роботодавців. На це з американського бюджету буде потрібно 240 млрд дол. Президент зазначив, що завдяки його пропозицій податкові послаблення відчує на собі кожен другий американський працівник і роботодавець.

Глава Білого дому також пропонує продовжити програму страхування по безробіттю, на що необхідно 49 млрд дол., провести модернізацію шкіл, на що піде 30 млрд дол., і інвестувати в проекти, пов'язані з транспортною інфраструктурою близько 50 млрд дол.

"Все це дасть поштовх економіці, яка втратила швидкість, а компанії будуть упевнені в тому, що якщо вони вкладають кошти і наймають людей, на їх продукцію і послуги знайдуться споживачі. Ви повинні негайно схвалити цей план", - підкреслив Президент.

Президент розраховує, що його план по боротьбі з безробіттям буде прийнятий до кінця року. Він закликав членів Конгресу "припинити політичний цирк і зробити щось для підтримки економіки США".

Рівень безробіття в США складає 9,1% і перспективи переобрання Обами на пост Президента Америки багато в чому залежать від того, чи зможе він знизити цей показник.

Обама також сказав, що найближчим часом представить план скорочення дефіциту бюджету США, а також зазначив, що в наступній своїй промові до американських конгресменів розповість про свої ідеї, що стосуються реформ податкового законодавства.