ua en ru

Обама закликав громадян допомагати сім'ям загиблих на війні

Обама закликав громадян допомагати сім'ям загиблих на війні Фото: Барак Обама

Президент виступив з промовою з нагоди дня поминання на Арлінгтонському кладовищі

Президент США Барак Обама вшанував пам'ять американців, загиблих на війні, і закликав громадян допомагати сім'ям постраждалих. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Справжнє обличчя нації проявляється не тільки в тих, кого вона породжує, але й у тих, кого не пам'ятає", – заявив Обама.


Зазначимо, президент виступив з промовою з нагоди дня поминання на Арлінгтонському національному кладовищі в околицях Вашингтона, де він поклав вінок до могили невідомого солдата.

Обама також підкреслив, що в збройних силах країни служать менше одного відсотка громадян, а значить, багато американців не знають особисто жодного військовослужбовця.

Він нагадав, що у минулому році понад 20 американських військових загинули в Афганістані та Іраку, і розповів про життєвий шлях трьох з них.

"На тих з нас, хто залишився в живих, у кого все ще є голос, лягає відповідальність і обов'язок заповнити цю тишу своєю любов'ю, підтримкою і вдячністю, причому не тільки словом, але і справою", – додав Обама.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки (США) Барак Обама заявляє, що країни "Великої сімки" повинні продовжувати домагатися розв'язання ситуації на Україні, де спостерігається високий рівень насильства.