ua en ru

Обама і прем'єр Іраку закликали Ер-Ріяд і Тегеран уникати провокацій

Обама і прем'єр Іраку закликали Ер-Ріяд і Тегеран уникати провокацій Фото: Барак Обама

Важливо, щоб усі сторони уникали провокацій

Президент США Барак Обама і прем'єр Іраку Хайдер аль-Абаді в телефонній розмові закликали до стриманості на тлі конфлікту Саудівської Аравії і Ірану. Про це йдеться в повідомленні Білого дому.

"Прем'єр аль-Абаді і президент Обама обговорили взаємну стурбованість стратою в Саудівської Аравії шейха Німра ан-Німра, і нападами на дипломатичні об'єкти Саудівської Аравії (в Ірані). Вони погодилися, що важливо, щоб усі сторони в регіоні продемонстрували стриманість, уникали провокаційною риторики і провокаційної поведінки і уникали погіршення спільного для всіх громад конфлікту. Вони також погодилися в тому, що всім сторонам важливо підтримувати дипломатичне спілкування і діалог", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія має намір розірвати дипломатичні відносини з Іраном після того, як демонстранти, які протестують проти страти шиїтського проповідника ан-Німра в Саудівської Аравії, напали на посольство королівства Тегерані і консульство в Мешхеді, а сам офіційний Іран різко засудив страту. Пізніше, країна заявила про припинення торгових зв'язків і повітряного сполучення.