ua en ru

Обама запропонував республіканцям "велику угоду" по робочих місцях і податках

Президент США Барак Обама взамін на згоду представників Республіканської партії підтримати програму стимулювання створення робочих місць запропонував скоротити податок на прибуток корпорацій, повідомляє телеканал "Росія 24".

Президент США Барак Обама взамін на згоду представників Республіканської партії підтримати програму стимулювання створення робочих місць запропонував скоротити податок на прибуток корпорацій, повідомляє телеканал "Росія 24".

"Якщо конгресмени насправді хочуть "великої угоди", то я пропоную велику угоду щодо створення робочих місць для середнього класу. Якщо ми можемо дати більше компаніям, то дамо більше і робочим", - сказав Обама.

Обама намагається в рамках одного законопроекту поєднати дві ініціативи. З одного боку, знизити податок на прибуток з нинішніх 35% до 25-28%, за що активно борються республіканці, з іншого - інвестувати кошти у створення робочих місць у сфері освіти і проекти з модернізації інфраструктури.

Читайте також: Секвестр бюджету США зашкодить зростанню ВВП країни, - Лагард

Президенту Бараку Обамі незабаром має відбутися складна боротьба з республіканцями в конгресі з бюджету і підвищення ліміту боргу. У той час як Президент хоче збільшити інвестиції і стверджує, що буде стимулювати економічне зростання, республіканці хочуть скоротити витрати і спробувати змусити адміністрацію Білого дому скоротити частину витрат, зокрема на охорону здоров'я.

Нагадаємо, що в 2011 р. складність переговорів коштувала США вищого рейтингу від агентства S&P. Взимку 2012 р. весь фінансовий світ також був у напрузі, але обійшлося.

В середині липня Міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз по суверенному кредитному рейтингу США до "негативного" на "стабільний". Сам рейтинг підтверджений на рівні AAA. Негативний прогноз по рейтингу американських боргових зобов'язань було присвоєно в серпні 2011 р.

Основною уразливістю для "стабільного" прогнозу по американських боргових зобов'язаннях в Moody's назвали ймовірне уповільнення зростання ВВП і можливе зростання соціальних витрат уряду у зв'язку з реформою охорони здоров'я.

Читайте також: ВВП США в II кварталі виріс на 1,7%

Раніше сьогодні вийшли дані по ВВП США в I кварталі 2013 р. Показник виріс на 1,7%. Дані свідчать про уповільнення зростання економіки США. За прогнозами експертів, ВВП США в 2013 р. має зрости на 2% в річному вимірі, а в 2014 р. - вже на 3,1%. Раніше американській економіці передбачали зростання на 2,3% в цьому році і на 3,2% в наступному.