ua en ru

Обама пообіцяв зняти санкції з Куби

Обама пообіцяв зняти санкції з Куби Фото: американський президент заявив, що торговельне ембарго по відношенню до Куби закінчиться

Однією з центральних тем зустрічі Барака Обами і Рауля Кастро було дотримання прав людини

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама заявив в ході свого першого візиту на Кубу, що економічні санкції з острівної держави будуть зняті, але не уточнив коли. Про це повідомляє CNN.

Рауль Кастро під час спільної прес-конференції з президентом США заявив, що всі позитивні кроки, спрямовані на поліпшення відносин між двома країнами, залишаються неефективними, оскільки досі в силі зберігається торговельне ембарго США по відношенню до Куби.

"Ембарго буде зняте", - відповів на це американський президент, але не сказав коли.

Однією з центральних тем прес-конференції було дотримання прав людини на Кубі.

Зі слів Обами, повне відновлення відносини між Вашингтоном і Гаваною можливе у разі прогресу в цьому питанні.

Відповідаючи на запитання одного з журналістів про політичних в'язнів на Кубі, Обама повідомив, що йому відомо про такі випадки і що він зустрічався з людьми, які були незаконно заарештовані.

При цьому Рауль Кастро заявив, що йому не відомі такі випадки.

"Які ще політичні в'язні? Назвіть мені імена, дайте мені список політичних в'язнів після прес-конференції, і я їх негайно випущу", - сказав кубинський лідер.

Нагадаємо, президент США Барак Обама в неділю, 20 березня, прибув на Кубу на тлі поступової нормалізації відносин між двома країнами після 55-річного розриву.