ua en ru

Обама спростував причетність США до перевороту в Туреччині

Обама спростував причетність США до перевороту в Туреччині Фото: Барак Обама заперечує причетність США до перевороту в Туреччині

Президент США назвав будь-які звіти про втручання США у справи Туреччини повністю помилковими

Президент США Барак Обама заперечує будь-яку роль США у невдалому перевороті в Туреччині. Про це він повідомив під час прес-конференції, передає Reuters.

Він також підкреслив, що запит про видачу Туреччини, який проживає у США мусульманського проповідника Гулена, обвинуваченого в організації путчу, повинен пройти звичайну в таких випадках процедуру.


"Будь-які звіти, про те, що у нас була яка-небудь інформація про спробу державного перевороту, про будь-яке втручання США повністю неправдиві", - сказав Обама.

За його словами, президент Туреччини і всі в його уряді повинні розуміти, що подібні звіти є абсолютно нічим не підтвердженими.

"Коли такі чутки починають поширюватися, це піддає небезпеці наш народ, що перебуває в Туреччині, і це ставить під загрозу те, що є одним із найважливіших - союз і партнерство між Сполученими Штатами і Туреччиною", - додав Обама.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим вважає, що після невдалої спроби військового перевороту в Туреччині небезпека для країни не минула.