ua en ru

Обама випереджає Ромні серед іспаномовних виборців на 70%, - опитування

Президент США Барак Обама випереджає свого суперника-республіканця в боротьбі за президентську посаду Мітта Ромні на 70% в рейтингу популярності серед іспаномовних виборців. При цьому більшість латиноамериканців вважають, що проблеми економіки важливіші, ніж міграційне законодавство, передає телеканал CNN. Якщо Обаму підтримують 70% опитаних латиноамериканців, то Ромні - тільки 26%. 3% ще не визначилися, а 1% підтримує інших кандидатів.

У 2008 р. Обаму підтримували 67% латиноамериканців.

За даними опитування, 44% опитаних виділили економіку як найважливіший пріоритет для уряду і кандидата в Президенти. Відзначимо, що навколо економічних питань збудована президентська кампанія Ромні. При цьому 68% іспаномовних виборців вважають, що у Обами впоратися з економічними складнощами вийде все ж таки краще.

Всього в президентських виборах в США зможуть проголосувати до 23,7 млн латиноамериканців. Проте в 2008 р. тільки 50% з'явилися на виборчі ділянки.

Опитування проводилося з 25 вересня по 1 жовтня 2012 р. по телефону компанією ORC International. У ньому брав участь 601 повнолітній виборець латиноамериканського походження. Статистична погрішність складає 4%.

Читайте також: Обама не розуміє американських цінностей, - Ромні