ua en ru

Обама пояснив позицію США при голосуванні за резолюцію ООН по Ізраїлю

Обама пояснив позицію США при голосуванні за резолюцію ООН по Ізраїлю Фото: Барак Обама

Обама зазначив, що у Трампа свій погляд на дане питання

Президент США Барак Обама пояснив позицію США при голосуванні за резолюцію ООН по Ізраїлю, що засуджує єврейські поселення на палестинських територіях. Про це він розповів в ході останньої прес-конференції на посаді глави США.

"Статус-кво небезпечний для ізраїлітян і поганий для Палестини. І все це - погано для нацбезпеки США. Ми докладали багато зусиль до миру, але ми не можемо ввести мир насильно, або примусити Ізраїль і Палестину до миру. Ми можемо створити умови, майданчик, не більше", - заявив Обама.

Він також зазначив, що США не бачили іншого вирішення питання будівництва ізраїльських поселень на палестинських територіях.

"Ми не бачили іншої альтернативи, як питання поселень може бути вирішено демократичним шляхом, і мета резолюції була просто сказати, що ріст поселень (у східному Єрусалимі, - ред.) може призвести до дестабілізації ситуації, і ми хотіли просто послати сигнал, що вона може закінчитися далеко не позитивно і змусити по-іншому поглянути на речі", - додав він.

Разом з тим, Обама зазначив, що в обраного президента США Дональда Трампа свій погляд на дане питання.

Зазначимо, Трамп обіцяє підтримувати Ізраїль в світлі останньої резолюції Ради безпеки ООН, яка засуджує єврейські поселення на палестинських територіях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН вимагає від Ізраїлю припинити будівництво поселень в Палестині.