ua en ru

Обама пояснив чому зменшив термін покарання інформатору WikiLeaks Меннінг

Обама пояснив чому зменшив термін покарання інформатору WikiLeaks Меннінг Фото: Барак Обама

Сьогодні проходить остання прес-конференція Обами на посту президента США

Президент США Барак Обама пояснив чому зменшив термін покарання інформатору WikiLeaks Челсі Меннінг. Про це він розповідь в ході останньої прес-конференції на посаді президента США.

"Челсі Меннінг вже отримала своє покарання. Коли вона була під судом, вона взяла на себе відповідальність за скоєний злочин. Строк, який вона отримала, був непропорційний злочину, який вона вчинила. Строк, який вона вже відбула достатній для того, щоб показати всім, що буде з тими, хто піде проти інтересів держави. Я думаю, вона заслужила помилування", - сказав Обама.

Крім того, Обама заявив про необхідність роботи уряду в питанні захисту демократії країни в контексті втручання у вибори в США.

"Ми повинні розуміти, що є люди, які хочуть скористатися нашою демократичної прозорістю, скоїти злочини проти нацбезпеки, втрутитися в наші вибори, тому уряд має подумати над новими методами захисту", - заявив він.

Зазначимо, сьогодні проходить остання прес-конференція Обами на посту президента США.

Обама почав прес-конференцію з інформації про госпіталізацію Джорджа і Барбари Буш.

Обама також подякував пресі за роботу з його администрацією протягом всієї каденції і за критичні матеріали на його адресу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Обама пом'якшив вирок інформатору WikiLeaks Челсі Меннінг, засудженій на 35 років. За інформацією телеканалу ABC News, Меннінг вийде на волю в травні 2017 року.