ua en ru

Обама рекомендував Путіну звільнити Савченко

Обама рекомендував Путіну звільнити Савченко Фото: суд над Савченко

Президент США рекомендував звільнити Савченко

Президент США Барак Обама закликав президента Росії Володимира Путіна звільнити українську льотчицю Надію Савченко. Про це повідомляє The New York Times.

Наголошується, високопоставлений представник адміністрації Обами, який повідомив цю новину, побажав залишитися неназваним. У Білому домі раніше повідомляли, що Обама і Путін говорили по телефону в понеділок.

У свою чергу, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав владу РФ до справедливості в суді над українською льотчицею Надією Савченко.

"Генеральний секретар ООН з полегшенням сприйняв новину про те, що Надія Савченко закінчила сухе голодування. Генеральний секретар закликає владу дотримуватися правової процедури і права на справедливий суд пані Савченко", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сенатор від штату Арізона (США) Джон Маккейн звернувся до уряду РФ з особистою заявою.

"США і європейська спільнота повністю підтримують Україну. Боротьба Надії - це битва проти тиранії і за свободу", - заявив Маккейн.

Нагадаємо, президент Словаччини Анрій Кицька закликав владу Російської Федерації (РФ) звільнити українську льотчика Надію Савченко.