ua en ru

Обама має намір вмовляти Британію залишитися в ЄС

Обама має намір вмовляти Британію залишитися в ЄС Фото: Обама має намір вмовляти Британію залишитися в ЄС

Обама прибув з візитом до Великобританії

Президент США Барак Обама вважає, що Євросоюз примножує вплив Великобританії в світі. Про це йдеться в статті, опублікованій в газеті Daily Telegraph.

Наголошується, що Обама не раз висловлювався на користь збереження Великобританії в складі Євросоюзу, за що піддавався критиці.


Повідомляється, що в п'ятницю Обама проведе двосторонні переговори з широкої тематики з прем'єр-міністром країни Девідом Кемероном. Найважливішою для Великобританії темою обговорення, як очікується, стане майбутній 23 червня референдум про членство країни в ЄС.

"Я розумію, що було досить багато розмов і суперечок щодо часу мого візиту. Я зізнаюся: я хочу особисто привітати Її Величність з днем народження. Але я розумію, що тут ведеться жвава кампанія. У моїй країні відбувається приблизно те ж саме. І в кінцевому підсумку питання про те, чи повинна Великобританія залишитися в ЄС чи ні - це питання, на яке повинні відповідати британські громадяни", - підкреслив Обама.

При цьому Обама абсолютно чітко висловив свою позицію з даного питання.

"Євросоюз не зменшує вплив Британії, а посилює його. Сильна Європа - не загроза для глобального лідерства Великобританії, вона підсилює глобальне лідерство Британії. США бачать, як ваш впливовий голос забезпечує важливу роль Європи у світі, дозволяє зберігати відкритість ЄС і зв'язок з його союзниками по іншу сторону Атлантики. США і світу потрібно, щоб ваш вплив зберігався, в тому числі в Європі", - зазначив президент США.

Нагадаємо, німецький канцлер Ангела Меркель запросила на неформальну зустріч з президентом США Бараком Обамою президента Франції Франсуа Олланда, прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона і прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці.