ua en ru

Обама: між РФ і США відсутнє взаєморозуміння стратегії врегулювання конфлікту в Сирії

Обама: між РФ і США відсутнє взаєморозуміння стратегії врегулювання конфлікту в Сирії Фото: Барак Обама

У Вашингтона з Москвою "поки досягнуто розуміння лише щодо зниження конфліктного потенціалу" в небі над Сирією

У Вашингтона з Москвою "поки досягнуто розуміння лише щодо зниження конфліктного потенціалу" в небі над Сирією, а "взаєморозуміння щодо стратегії немає". Про це заявив 16 жовтня Президент США Барак Обама на спільній прес-конференції в Білому домі після переговорів з президентом Південної Кореї Пак Кин Хе.

"Єдине розуміння, яке досягнуто - це як нам розрядити конфліктний потенціал на той випадок, якщо наші літаки та їхні літаки опиняться в одному місці в небі над Сирією, - сказав Обама. - В цьому відношенні розуміння є, в тому числі по каналах зв'язку".

"Ось де зберігаються розбіжності, так це по набору основних принципів і стратегії, яких ми дотримуємося в Сирії", - зазначив Президент США.

За словами Обами, "Путін вважає, що якщо і далі робити те ж саме, що робилося останні 5 років, тобто підтримувати режим Асада, то проблема буде вирішена". США зі свого боку виходять з того, зазначив господар Білого дому, що, "якщо дійсно боротися з ИГИЛ та іншими екстремістськими угрупованнями, то "магніт", яким служить там громадянська війна, зникне тільки в тому випадку, якщо ми вийдемо на шлях до легітимної та інклюзивної влади в Сирії".

Таким чином, "взаєморозуміння щодо стратегії немає", - констатував Обама. "Але я сподіваюся, - додав він, - що з продовженням цього діалогу і розумінням Росії, що бомбардуваннями миру в Сирії не досягти, ми досягнемо прогресу".

Нагадаємо, США і Росія погодили технічні питання за правилами польотів у Сирії.