ua en ru

Обама: через Росії багато українців втратили можливість проголосувати на виборах Ради

Обама: через Росії багато українців втратили можливість проголосувати на виборах Ради Джерело фото:flickr.com/Barack Obama
Президент США Барак Обама заявив, що за контрольованих Росією бойовиків на Донбасі багато українці втратили можливість проголосувати на позачергових виборах Верховної Ради.

Президент США Барак Обама заявив, що за контрольованих Росією бойовиків на Донбасі багато українці втратили можливість проголосувати на позачергових виборах Верховної Ради. Про це йдеться в заяві Обами, опублікованому прес-службою Білого дому.

"Від імені американського народу я вітаю народ України з проведенням успішних парламентських виборів 26 жовтня. Незважаючи на складну оперативну обстановку в деяких регіонах, мільйони українців по всій країні проголосували організовано і мирно. ... В той же час, очевидно, що російська влада, що окупувала Крим, і проросійські сепаратисти в східних частинах України не дозволили багатьом українцям скористатися їх демократичним правом і взяти участь у національних виборах", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 26 жовтня 2014 р. в Україні проходили дострокові вибори Верховної Ради України.

Згідно з даними екзит-полів у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока і "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.