ua en ru

Обама та Меркель обговорили шляхи вирішення кризи в Україні

Президент США Барак Обама та канцлер ФРН Ангела Меркель провели телефонну розмову, в ході якої обговорили ситуацію в Україні та можливі способи її вирішення.

Президент США Барак Обама та канцлер ФРН Ангела Меркель провели телефонну розмову, в ході якої обговорили ситуацію в Україні та можливі способи її вирішення. Про це повідомила прес-служба Білого Дому.

У ході бесіди лідери двох держав погодилися, що для США і Європейського союзу вкрай важливим є співпраця і підтримка зв'язку та своєчасні консультації щодо пропозицій, які необхідні для припинення насильства і політичного вирішення конфлікту, що допоможе дотримати інтереси народу України.

Нагадаємо, раніше Рада ЄС провів засідання по Україні, за підсумками якого він закликав влади як країни, так і опозицію утриматись від застосування насильства. Крім того, ЄС планує ввести санкції проти винних у застосуванні насильства та порушення прав людини.

В даний час в Києві знаходяться глави МЗС Франції, Німеччини та Польщі. Вони ведуть переговори з Президентом країни Віктором Януковичем.