ua en ru

ВАТ "Турбоатом" завершило виготовлення обладнання для Луганської ТЕС

ВАТ "Турбоатом" 21 серпня випробувало і здало під відвантаження останній комплект обладнання для блоку № 10 Луганською ТЕС, повідомляє прес-служба підприємства.

Фахівці підприємства успішно провели балансування ротора циліндра низького тиску (ЦНД) турбіни К-200-130-1, потужністю 200 МВт для Луганської ТЕС. Це останні випробування, за результатами яких був підписаний протокол здачі-прийому обладнання. Відвантаження заплановане на 26 серпня.
Ротор завершує постачання вузлів модернізації турбоагрегату теплоелектростанції за контрактом, який був підписаний з ТОВ "Східенерго" в жовтні 2008 р. Згідно домовленостям завод виробляє реконструкцію парової турбіни К-200-130-1, включаючи циліндр низького тиску, виробництва ЛМЗ (Росія). В обов'язки "Турбоатома" також входить проектування, постачання обладнання, демонтажні, будівельні, монтажні і пуско-налагоджувальні роботи.
Гарантійні випробування на станції намічені на вересень 2011 р.
В результаті модернізації турбіни внутрішній відносний КПД ЦНД досягне не менше 87%. Встановлена електрична потужність енергоблока зросте до 8 МВт, також підвищиться його економічність.
Аналогічний проект реконструкції вже реалізований на блоці № 7 Курахівської ТЕС, сьогодні завод працює над виготовленням обладнання для модернізації блоку № 5 Старобешівської ТЕС.