ua en ru

ВАТ ЕК "Хмельницькобленерго" оштрафовано на 15 тис. грн за перевищення операційних витрат на 37 млн грн., - НКРЕ

На засіданні Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) прийнято рішення оштрафувати ВАТ ЕК "Хмельницькобленерго" на 15 тис. грн у зв'язку з порушенням умов про право здійснення підприємницької діяльності з подачі електроенергії місцевим мережам й умов та правил здійснення підприємницької діяльності постачання електричної енергії за регульованим тарифом. Про це на засіданні НКРЕ повідомив голова НКРЕ Сергій Тітенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хмельницьким територіальним представництвом НКРЕ була проведена планова перевірка за 2010 р. ВАТ ЕК "Хмельницькобленерго". Було виявлено операційні витрати на суму 269 млн 924 тис. грн, що на 37 млн грн. більше встановленого рівня витрат. Це склало майже 14% перевитрат, по статті матеріальних витрат перевитрати становлять 6 млн грн, перевитрати по паливу - 3 млн грн, ремонту - 1 млн грн, господарським потребам - 1,3 млн грн", - повідомила доповідач управління ліцензійного контролю та територіального представництва НКРЕ Юлія Покальчук.
Вона зазначила, що інвестиційна програма компанії була затверджена в сумі 57,4 млн грн, компанія виконала її майже на 74%, тобто недофінансованими залишилися 15 млн грн.
"У зв'язку з вищезазначеними порушеннями прийнято рішення накласти штраф на компанію у сумі 15 тис. грн", - зазначив глава НКРЕ С.Тітенко.