ua en ru

В ОАЕ виключили військовий сценарій у разі відмови Катару виконати вимоги арабських країн

В ОАЕ виключили військовий сценарій у разі відмови Катару виконати вимоги арабських країн Фото: Анвар Гаргаш (flickr.com unisgeneva)

Зусилля з вирішення конфлікту були підірвані публічним розкриттям вимог

Міністр закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) Анвар Гаргаш виключив військовий сценарій у разі відмови Держави Катар виконати вимоги арабських країн. Про це повідомляє Reuters.

"Альтернатива - це не ескалація конфлікту, альтернатива - це розставання, тому що нам дуже складно підтримувати дружні стосунки з Катаром в групі", - заявив Анвар Гаргаш.

За його словами, дипломатія залишається пріоритетом у вирішенні конфлікту, однак зусилля щодо його вирішення були підірвані публічним розкриттям списку вимог.

Міністр додав, що якщо Катар не виконає вимоги протягом 10-денного терміну, встановленого в ультиматумі, він буде ізольований. Гаргаш не уточнив, яким чином, при цьому, чотири арабські країни вже припинили дипломатичні відносини з Дохою і розірвали більшість комерційних зв'язків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Катар відхилив список вимог арабських країн для зняття блокади як "нерозумний і недієвий".