ua en ru

ОАЕ будуть поставляти Україні оборонні засоби, - Порошенко

ОАЕ будуть поставляти Україні оборонні засоби, - Порошенко

Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) будуть поставляти Україні оборонні засоби. Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками переговорів в ОАЕ, передає прес-служба глави української держави.

"На виставці IDEX відбулися важливі переговори. Українські підприємства-виробники підписали кілька важливих контрактів на десятки мільйонів доларів, які допоможуть нам залучити валюту в країну і, в той же час, дадуть необхідні ресурси для підвищення можливостей української армії, прискорення проведення модернізації і залучення кращих виробників для забезпечення оборонної стратегії", - повідомив Президент.

Як зазначається, начальник Генерального штабу Віктор Муженко підписав документ про військово-технічне співробітництво між Україною та ОАЕ.

"Це набагато полегшить і нормує наше співробітництво у військово-технічній галузі", - сказав Порошенко.

Глава держави нагадав, що перша військова продукція, в тому числі броньовані автомобілі, що надійшли з ОАЕ, і допомогли посилити українську армію.

"Ми значно розширили номенклатуру нашого співробітництва. Ми уклали і визначили терміни поставок для українських Збройних сил необхідних оборонних засобів. Я впевнений, що сьогоднішній візит був надзвичайно успішним", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, як повідомив раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко, ОАЕ будуть поставляти Україні зброю і техніку.

Порошенко доручив Кабміну активізувати співробітництво між Україною та ОАЕ в рамках двосторонньої комісії.