ua en ru

О.Попов: СКМ має намір за 10 років збільшити вартість своїх активів до понад 50 млрд дол

Фінансово-промислова група "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) має намір за 10 років збільшити вартість своїх активів до понад 50 млрд дол. Про це повідомив на прес-конференції гендиректор СКМ Олег Попов, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
За прогнозами О.Попова, СКМ за цей час готовий інвестувати у власне виробництво та розвиток близько 10 млрд дол.
За його словами, планується освоєння нових видів діяльності. "Це с/г і машинобудування, і, може бути, ще роздрібна торгівля. Але це ще не факт", - сказав він.
СКМ не виключає можливості прийняття участі в переробці нафти. "Що стосується нафтопереробки, то швидше за все, ми спочатку пошукаємо де ми будемо брати сиру нафту, а потім подивимося, де ми будемо її переробляти", - зазначив гендиректор.
Також, до 2015 р. ESTA Нolding, яка входить до складу СКМ, планує збільшити на 140 тис. кв. м - до 282 тис. кв. м обсяг побудованих об'єктів нерухомості. Також в планах СКМ збільшення до 10% від загального доходу таких напрямків, як фінанси, страхування, і в сфері телекомунікацій. Компанія планує протягом 2-3 років освоїти 18 нових ринків у галузі машинобудування, зокрема, займатися виробництвом техніки для видобутку та транспортування корисних копалин.
Корпорація МПС, що входить до складу СКМ і займається ж/д перевезеннями, за 5 років планує в 5 разів збільшити вартість компанії.

Компанія СКМ - професійний інвестор, який володіє і керує активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості. 100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.