ua en ru

О.Ляшко заявив, що не має наміру припиняти політичну діяльність після виключення з фракції БЮТ

Виключення з фракції БЮТ народного депутата Олега Ляшка не є приводом не продовжувати політичну діяльність надалі. Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявив позафракційний народний депутат О.Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.
Народний депутат пояснив, що про те, що його виключають з фракції, він дізнався з Інтернету. А на той час, коли проводилося засідання фракції БЮТ, і вирішувалося питання про його виключення, сам він присутній не був.
О.Ляшко повідомив, що формальною причиною виключення його з фракції, яка лунає від керівництва, є те, що він спільно з парламентською більшістю голосував за регламент ВР, закон про Кабінет міністрів та за внесення змін до Конституції.
Проте, за словами О.Ляшка, ця причина не є достовірною. Він зазначив, що головною причиною виключення його з фракції є непорозуміння народного депутата з керівництвом, зокрема і те, що він часто не погоджувався з позицією лідера партії ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко: "Я хочу подякувати Ю.Тимошенко за роки спільної діяльності, дякуючи їй я отримав багатий політичний досвід, знання і, сподіваюсь, перспективи на майбутнє... Але я не буду припиняти займатися політикою. Виключення мене із фракції БЮТ не є причиною, щоб я цього не робив".
При цьому він зазначив, що про свої подальші дії зможе повідомити згодом. Наразі чіткі відповіді на запитання журналістів уже позафракційний народний депутат не надав.