ua en ru

"Ньюкасл" повернувся в англійську Прем'єр-лігу

"Ньюкасл" повернувся в англійську Прем'єр-лігу Фото: "Ньюкасл Юнайтед"

Підопічні Рафаеля Бенітеса здобули велику перемогу над "Престоном"

Футбольний клуб "Ньюкасл Юнайтед" забезпечив собі вихід з другого за значимістю дивізіону чемпіонату Англії (Чемпіоншип) і гарантував собі повернення до Прем'єр-ліги (АПЛ). Про це повідомляє прес-служба клубу.

У домашньому матчі 44 туру підопічні Рафаеля Бенітеса здобули велику перемогу над "Престоном" з рахунком 4:1. У складі переможців забитими м'ячами відзначилися Айозе Перес (7, 67 хв.), Крістіан Амсу (45) і Метт Річі (65). У переможених відзначився Джордан Хьюджилл (14). На 64 хвилині з поля був вилучений півзахисник гостей Підлогу Галлахер.

За два тури до кінця чемпіонату "Ньюкасл", набравши 88 очок, забезпечив собі як мінімум друге місце в турнірній таблиці і участь в англійській прем'єр-лізі в наступному сезоні, у найближчого переслідувача команди "Редінга" в активі 79 очок. "Ньюкасл" вилетів в чемпіоншип за підсумками попереднього сезону, зайнявши в прем'єр-лізі 18 місце.

Раніше місце у вищому дивізіоні першості країни собі забезпечив "Брайтон", який з 92 очками йде першим.

Нагадаємо, головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола вперше в кар'єрі не зміг дістатися навіть до півфіналу Ліги чемпіонів.