ua en ru

У Нью-Йорку визнали Голодомор в Україні

У Нью-Йорку визнали Голодомор в Україні Фото: пам'ятник жертвам Голодомору в Україні (president_gov_ua)

На сьогодні Голодомор в Україні визнано геноцидом вже у дев'яти штатах США

У штаті Нью-Йорк в Сполучених Штатах Америки прийняли резолюцію про визнання Голодомору в Україні. Про це йдеться у повідомленні посольства України в США у Facebook.

"Сенат та Асамблея штату Нью-Йорк прийняли спільну резолюцію до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, яка визнає цю трагедію геноцидом українського народу.", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні Голодомор в Україні визнано геноцидом вже у дев'яти штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Орегоні та Пенсильванії.

Нагадаємо, у березні 2018 року американський штат Массачусетс визнав Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом проти українського народу.

Раніше член Кнесету Ізраїлю Акрам Хасон запропонував депутатам визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду. Також під час зустрічі у лютому 2018 року президент України Петро Порошенко з головою Національної ради Австрії Вольфгангом Соботкою закликав австрійський парламент визнати Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу.