ua en ru

NYT повідомляє про розбіжності між Путіним і Трампом під час першої зустрічі

NYT повідомляє про розбіжності між Путіним і Трампом під час першої зустрічі Фото: Володимир Путін і Дональд Трамп (kremlin.ru)

Між Путіним і Трампом виникли розбіжності на тему передбачуваного втручання РФ в американські вибори

Під час першої зустрічі президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін 40 хвилин сперечалися на тему передбачуваного втручання РФ у президентські вибори в Америці. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на представника Білого дому.

Так, згідно з повідомленням, держсекретар США Рекс Тіллерсон розповів, що з самого початку зустрічі глав держав президент США поставив Путіну пряме запитання: "Я збираюся розібратися в цьому відразу: ви зробили це? (втрутилися у вибори, - ред.)".

Проте міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров спростував цю заяву. За його словами, Трамп не був таким різким з Путіним.

"Президент США Трамп запевнив, що він почув тверді переконання від Путіна, що це неправда і Росія не втручалася у вибори в США. Пан Трамп сказав, що приймає ці твердження, от і все", - сказав Лавров.

Повідомляється, що Путін і Трамп під час зустрічі близько 40 хвилин сперечалися з цього питання. Трамп кілька разів голосно і емоційно вимагав у Путіна докази невтручання у вибори в США. Після цього Трамп сказав, що настав час перейти до інших питань, особливо до сирійського конфлікту.

Нагадаємо, раніше Тіллерсон повідомляв, що на зустрічі з Трампом Путін заперечував свою причетність до виборів в США.