ua en ru

Нинішня більшість в Одеській облраді є ситуативною, - експерт

На рівні області в Одесі зберігається крихкий баланс між умовно пропрезидентською обласною радою та головою облдержадміністрації Ігорем Палицею, який представляє інтереси Ігоря Коломойського. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Приватні настрої "Південної Пальміри": кого підтримує Одеса".

"Нинішня більшість в Одеській облраді є ситуативною. Стійких груп, що підтримують голову облради Михайла Шмушковича, я не бачу, так як пропрезидентським силам просто нізвідки взятися. Раніше більшість облради була у Партії регіонів, сформованій колишнім губернатором Едуардом Матвійчуком", - зазначив політолог.

Він також додав, що на поточний момент місцеві еліти чекають закінчення військових дій на сході. "Якщо перемир'я настане, депутатський корпус буде підпорядковуватися Президенту Петру Порошенку. Якщо не настане, то будуть виникати складнощі з їх підконтрольністю Києву", - вважає експерт.

Експерти вважають, що будь-яке порушення цього балансу може призвести до розпалювання конфлікту на місцевому рівні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київська прокуратура порушила справу за фактом листування нардепа Хомутинніка та голови Одеської ОДА Палиці про корупцію на митниці.