ua en ru

З січня 2017 в роботі реєстру е-декларацій можуть виникнути проблеми

З січня 2017 в роботі реєстру е-декларацій можуть виникнути проблеми Фото: реєстр е-декларацій може працювати з перебоями в 2017 році

Причиною проблем може стати перезавантаження системи через другий етап електронного декларування

Починаючи з січня 2017 року, в роботі реєстру е-декларацій можуть виникнути перебої. Про це повідомили в ДП "Українські спеціальні системи" (УСС).

Як пояснили в УСС, причиною проблем, пов'язаних з роботою реєстру е-декларацій, може стати перезавантаження системи через другий етап електронного декларування.

"1 січня 2017 в Україні починається другий етап електронного декларування. За інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції на цьому етапі кількість суб'єктів декларування може сягнути 2 мільйонів чоловік", - наголошується в повідомленні.

В УСС додали, що ресурсні можливості реєстру дозволяють проводити до 5 тис. одночасних сесій, а також зберігати і обробляти до 1 мільйона е-декларацій на рік.

"Проте, очікується, що з 1 січня кількість одночасних сесій може зрости до 7 тис. і бути на порядок вище в дні пікових навантажень, а саме - в кінці строку подання електронної декларації. Кількість декларацій на другому етапі е-декларування (до 1 квітня) може досягти 2,5 млн.", - прогнозують в УСС.

Також на держпідприємстві заявили, що позбавлені можливості забезпечити з 1 січня 2017 стабільну роботу реєстру та належні умови подання електронної декларації через ресурсну неспроможність.

Нагадаємо, НАЗК передало в суд 9 адмінпротоколів по чиновникам, які не подали вчасно декларації.