ua en ru

Потрібно усунути причини корупції, а не боротися з наслідками, - кандидат від Радикальної партії

Необхідно усунути причини корупції, а не боротися з їх наслідками. Так прокоментував прийняття антикорупційного пакету Верховною Радою кандидат у народні депутати від Радикальної партії Сергій Рибалка.

Політик зазначив, що у влади відсутня політична воля для подолання корупції. "Серед реальних причин прийняття антикорупційного пакету законопроектів - жорстка позиція МВФ, бажання сподобатися виборцям, а також реакція на вимоги суспільства про зміни", - вважає Рибалка.

Рибалка зазначив, що останнім часом відносини між державою і бізнесом в країні не змінилися. "Раніше контролюючі органи працювали на одну сім'ю, а сьогодні в кожному контролюючому органі є своя сім'я", - сказав він.

Політик розповів, що в даний час на підприємства, які він заснував, здійснюють тиск олігархи з допомогою силовиків, так само як це було і при минулому режимі.

"Єдина різниця - при Януковичі звинувачували у фінансуванні Майдану, а зараз приводи взагалі звинувачення надумані", - стверджує політик.

"Будь-який контролюючий орган може знайти тисячу причин, щоб перевірити людини або його бізнес", - зазначив Рибалка.

На думку Рибалка, радикальні зміни в країні повинні починатися з люстрації чиновників, силових структур, з оновлення парламенту.

Кадровим резервом змін політик назвав бійців АТО, які в мирному житті зможуть включитися в оновлення силових органів.