ua en ru

Потрібно домогтися дострокових виборів, тому що владі вже ніхто не довіряє, - Рабінович

Потрібно домогтися дострокових виборів, тому що владі вже ніхто не довіряє, - Рабінович Вадим Рабінович (фото - прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович виступає за дострокові президентські і парламентські вибори

В Україні необхідно провести дострокові президентські і парламентські вибори, так як влада остаточно втратила довіру громадян. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна".

"У нас країна з непередбачуваним минулим і непередбачуваним майбутнім. Все залежить від дуже багатьох факторів. Але моя думка не змінилася. Я думаю, що в наступному році ми з вами будемо (голосувати, – ред.) на президентських і парламентських виборах. У мене таке внутрішнє переконання. Воно не пов'язане з абсолютним знанням – швидше, з моїм розумінням. Звичайно, я можу помилятися, як і всі, але поки в політиці в мене це не виходило", – заявив Рабінович.

Він підкреслив, що зазвичай всі його прогнози, озвучені в телеефірах або на акціях, з часом підтверджуються подіями, що відбуваються в країні.

"Чому я так думаю – це друге питання. Я вважаю, що дострокові вибори – найкращий вихід для країни. Змінювати владу в країні треба демократичним шляхом. Я вважаю, що, незважаючи на все, що відбувається, ми не повинні йти знову громити країну свою – ми повинні домогтися дострокових виборів. Тому що владі не довіряє ніхто. Знаєте, як пишуть: "Владі довіряють сьогодні 18%". Але можна ж сказати інакше: "Владі не довіряють 82%". Все залежить від формулювання. Що стосується небажання політиків взагалі йти на вибори поки – це суперечить демократії", – переконаний нардеп.

На підтвердження своїх слів Рабінович процитував заголовки ЗМІ щодо економічної ситуації в Україні.

"Я знову читаю новини, і тільки сьогодні: "Україна – в трійці найбільших країн з тіньовою економікою у світі". Дорогі друзі, вдумайтеся. Ми боремося насмерть з корупцією, з тінню. В результаті загнали в тінь все, що могли. А тепер обсяг цієї тіні. У нас весь дохід нашого бюджету – це приблизно 600 мільярдів гривень. 2 трильйони гривень знаходяться в тіні. Ось результати реформістських досліджень", – сказав Рабінович.

Він заявив, що "був би радий не критикувати парламент, уряд і президента, якби вони не давали для цього підстав".

"Хлопці, я ж не хочу до вас приставати. Я би радий сказати, що у нас прекрасний уряд, чудовий президент, але що я можу зробити, якщо всі оцінки говорять про те, що ви побудували таке, що не дай бог нікому. Я не знаю, як ще пояснити це все. Чому ми, дійсно в найперспективнішій країні, якою вона тільки недавно була (я хочу нагадати: при розвалі Радянського Союзу нас називали шостою економікою світу), закриваємо галузь за галуззю? І при цьому говоримо, що це революція, що це добре. Хочете, щоб я говорив те ж саме? Цього не буде. Ввели грабіжницькі тарифи, які просто вбивають людей. Нас раніше ще називали Гондурасом. Я хочу розповісти про Гондурас. ВВП Гондурасу за останні кілька років, на відміну від українського, не впав, а виріс на 121%. Вітаю вас, недогондурас", – додав Рабінович.