ua en ru

Нуланд обговорила з Порошенком подробиці візиту Керрі в РФ

Нуланд обговорила з Порошенком подробиці візиту Керрі в РФ Фото: Петро Порошенко і Вікторія Нуланд

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі

Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд обговорила з Президентом України Петром Порошенком подробиці візиту держсекретаря США Джона Керрі в Росію, який відбувся 12 травня 2015 р. Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

"Помічник державного секретаря підкреслила, що головною метою її візиту є обмін думками та інформування про візит державного секретаря США Джона Керрі в Російську Федерацію, а також підтвердження позиції США щодо підтримки неухильного виконання Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Нуланд також підкреслила, що США залишаються "надійним і відданим партнером України у впровадженні реформ", а зокрема - в боротьбі з корупцією та децентралізації.

У свою чергу Порошенко подякував США за підтримку України та сприяння реалізації мінського мирного процесу та проінформував про поточну ситуацію на Донбасі.

"Координація наших дій зі Сполученими Штатами Америки є життєвою", - підкреслив Президент.

Нуланд обговорила з Порошенком подробиці візиту Керрі в РФ

Нуланд обговорила з Порошенком подробиці візиту Керрі в РФ

фото: зустріч Порошенка і Нуланд

Нагадаємо, 12 травня в Сочі завершилися чотиригодинні переговори Президента Росії Володимира Путіна і держсекретаря США Джона Керрі. За словами помічника Президента РФ Юрія Ушакова, переговори були відкритими і носили досить доброзичливий характер, але не стали проривом.

Глава МЗС РФ Лавров заявив, що РФ і США домовилися надавати вплив на сторони конфлікту в Україні.

Пізніше так само стало відомо, що в рамках даної зустрічі Керрі застеріг Порошенко від спроби відбити у ДНР донецький аеропорт.