ua en ru

Керрі застеріг Порошенко від спроби відбити у ДНР донецький аеропорт

Керрі застеріг Порошенко від спроби відбити у ДНР донецький аеропорт Фото: Сергій Лавров и Володимир Путін на зустрічі з Джоном Керрі

Спроба відбити донецький аеропорт буде деструктивним кроком

Спроби Києва відбити аеропорт Донецька у бойовиків так званої "Донецької народної республіки" були б деструктивним кроком. Про це заявив держсекретар США Джон Керрі на прес-конференції за підсумками зустрічі з Президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим у Сочі, передають російські державні ЗМІ.

Керрі додав, що Вашингтон буде вельми стурбований результатом таких дій Києва. За його словами, якщо Порошенко виступає за початок силових операцій, США запропонували б йому спочатку подумати про це.

Нагадаємо, 11 травня Президент України Петро Порошенко на прем'єрі документального фільму "Аеропорт" пообіцяв звільнити донецький аеропорт.

"Я не сумніваюся, ми звільнимо аеропорт, тому що це наша земля. І ми відновимо аеропорт", - підкреслив український Президент.

Сьогодні пролунала відповідь з російського боку на подібну заяву. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що це суперечить мінським угодам.