ua en ru

Янукович звернувся зі скаргою до ЄСПЛ, - адвокат

Янукович звернувся зі скаргою до ЄСПЛ, - адвокат Фото: адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк

Колишній президент скаржиться на недотримання права на доступ до правосуддя, а також на незаконні спроби заочного засудження

Екс-президент України Віктор Янукович направив звернення в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) з претензіями з приводу порушення його права брати участь у судових засіданнях по справі, де він звинувачується української прокуратурою у державній зраді". Про це повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк в ефірі "Еспресо".

"Віктором Януковичем вже підписано скаргу в Європейський суд з прав людини, в якій йдеться про недотримання права на доступ до правосуддя, в якій викладається скарга на незаконні спроби заочного засудження. Цей позов підписаний і переданий моїм англійським колегам для подачі в Європейський суд з прав людини", - сказав Сердюк.

Як повідомлялося раніше, Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє дотримання всіх гарантованих законодавством прав підсудного на судовому процесі проти держави колишнього президента Віктора Януковича.

Зокрема, Луценко нагадав, що 4 травня почнеться "безпрецедентний для України" судовий процес - Генеральна прокуратура від імені держави Україна буде звинувачувати колишнього президента в державній зраді.

Луценко сподівається, що майбутнє рішення суду дуже важливо не тільки з точки зору вищої справедливості, але і "як знак попередження всім тим, хто в майбутньому наважиться стати на шлях державної зради".

Нагадаємо, ГПУ завершила процес переказу коштів Януковича на рахунки Держказначейства.