ua en ru

Янукович вдячний Путіну за "порятунок життя"

Янукович вдячний Путіну за "порятунок життя" Фото: Віктор Янукович і Володимир Путін

Він зазначив, що Путін з ним не радився"

Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що він вдячний Президенту Росії Володимиру Путіну за "порятунок життя". Про це він сказав в інтерв'ю BBC.

"Те, що Володимир Путін прийняв рішення за доповіддю своїх спецслужб, це було його право і його справу. Він зі мною не радився. Я йому, звичайно, вдячний за те, що він дав таку команду, і моїй охороні сприяли виконати цю завдання - вивезти мене і врятувати мені життя", - сказав Янукович.

Також він назвав "елементом політичного шоу" слова Путіна про те, що Україна - це взагалі не держава.

"Це елементи, знаєте, такого політичного, як кажуть, шоу", - сказав Янукович.

Крім того, він зазначив, що зараз велику частину часу проводить в Ростові, але змушений пересуватися по Росії. Через загрозу життю його постійно супроводжує охорона. "Раніше небезпека чи загроза моєму житті є актуальною, тому заходи безпеки приймаються всілякі, і я змушений жити у таких умовах", - сказав він.

Нагадаємо, Янукович також розповів про зміст зоопарку на території колишньої резиденції в Межигір'ї. Він знову підкреслив, що на території Межигір'я йому належить тільки будинок площею 630 кв. м, який він придбав на власні кошти, і 1,7 га землі.

Відзначимо, 17 червня в офіційному виданні Верховної Ради був опублікований закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента України з 18 червня 2015 р.

Пізніше генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що екс-президента України Віктора Януковича почали судити заочно.