ua en ru

НТКУ припинить свою діяльність з 1 лютого 2016

НТКУ припинить свою діяльність з 1 лютого 2016 Фото: голова Держтелерадіо Олег Наливайко

Як заявив Наливайко, відтоді мовник розпочне остаточне перетворення на суспільну ТРК

Фактичне припинення діяльності Національної телекомпанії України (НТКУ) і її остаточне перетворення на суспільну телерадіокомпанію очікується з 1 лютого 2016 року. Про це заявив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко на брифінгу 22 грудня, повідомили у прес-службі Держтелерадіо.

Як зазначається, повноцінний запуск Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) очікується у другому кварталі 2016 року.

За словами Наливайка, на даний момент вже всі державні регіональні телерадіокомпанії увійшли до складу НТКУ у якості філій.

При цьому невирішеним залишається питання з "Укртелефильмом", керівництво якого, зі слів голови Держтелерадіо, перешкоджає реорганізації. На думку Наливайка, причиною такої поведінки є наявність на території студії багатоповерхового будинку з "нерозподіленими квартирами", який керівництво "Укртелефільму" "чомусь вважає не державної, а своєю особистою власністю". "Ми звернулися з цим питанням до МВС, вже відкрито дві кримінальні справи", - наголосив чиновник.

Як зазначив Наливайко, в першому кварталі фінансування всіх юросіб, що планують увійти до НСТУ, відбуватиметься в рамках старого законодавства і, відповідно до бюджету, всього на 2016 рік передбачено суму в розмірі 647 млн гривень.

"Фінансування по-новому (а це не менше 0,2% видатків загального фонду держбюджету за минулий рік) розпочнеться у квітні. За законом це 1 млрд 100 млн гривень (на цей рік)", - зауважив керівник Держтелерадіо. Контроль над розподілом бюджету суспільного мовника матиме наглядова рада, що складається із 17 осіб, тоді як розподілом коштів займатиметься правління НСТУ. Крім того, редакційну раду громадського мовника буде сформовано на паритетних засадах із представників наглядової ради і трудового колективу.

Нагадаємо, як заявляв напередодні Наливайко, процес створення суспільного мовлення в Україні завершиться в першому кварталі 2016 року.

Як повідомлялося, наприкінці листопада низка державних ТРК у рамках створення НСТУ переоформила понад 150 ліцензій.