ua en ru

НРУ подав судовий позов на Броварський міський тервиборчком щодо неправомірного формування ДВК

Представники Народного руху України подали судовий позов на Броварський міський тервиборчком, повідомляє прес-центр НРУ.

"Броварський міський тервиборчком, кулуарно сформувавши дільничні виборчі комісії без суб'єктів подання кандидатур, не врахував жодної з 60 кандидатур в члени ДВК, які були подані від Народного руху України", - йдеться у повідомленні.
У зв'язку з цим представники НРУ звернулися до Київського окружного адміністративного суду із вимогою визнати дії ТВК в м. Бровари незаконними і змусити ТВК включити членами ДВК представників від НРУ.
"ТВК сформувала дільничні виборчі комісії з мінімальною кількістю представників - по 18 членів. В той же час комісії можуть бути сформовані на середній дільниці до 20 членів, а на великій - від 18 до 24. Таким чином були ще вакантні місця для того, щоб задовольнити інтереси інших суб'єктів подання", - наголосив кандидат до Київської облради від Броварського мажоритарного округу Іван Крулько.
І.Крулько повідомив, що інформація про відповідне формування дільничних виборчих комісій була отримана неофіційно, оскільки "ТВК зробила ще одне грубе порушення закону про місцеві вибори, не оприлюднивши на наступний день всі склади ДВК".