ua en ru

Перший заступник голови ГПУ Севрук стверджує, що не є людиною Шокіна і Гузыря

Перший заступник голови ГПУ Севрук стверджує, що не є людиною Шокіна і Гузыря Фото: Віктор Шокін

Севрук розповів про те, коли перетинався з Шокіним і Гузырем

Новий перший заступник голови Генеральної прокуратури України (ГПУ)Юрій Севрук спростував інформацію, що є людиною генпрокурора Віктора Шокіна і свого попередника Володимира Гузыря. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зі своєї біографії ви зрозуміли, 20 років я не міг працювати з Віктором Миколайовичем (Шокіним - ред.). Тому що він завжди працював у Києві, а я починав в Житомирі. В Генеральну прокуратуру я перевівся в 2003 р. Він тоді дійсно був заступником генерального прокурора, але не за нашим напрямом. Бо він відповідав за Головне слідче управління, я працював в управлінні, яке наглядає за правоохоронними органами. Єдиний час, коли ми зустрічалися, - в 2006 р., коли змінився розподіл обов'язків між заступниками генерального прокурора, він деякий час, буквально кілька місяців керував нашим головним управлінням, в якому я на той момент працював начальником", - повідомив він.

Також він спростував, що є людиною колишнього першого заступника Генпрокурора Володимира Гузыря, хоча визнав, що Гузир був його начальником.

"З Гузырем я теж почав працювати з 2006 р., коли він був призначений першим заступником начальника головного управління, в якому я був начальником відділу. Так ми працювали до 2010 р.: він як керівник, я - як його підлеглий", - сказав Севрук.

Нагадаємо, вчора Шокін прийняв відставку свого першого заступника Володимира Гузыря і призначив замість нього Юрія Севрука. Після цього в мережі з'явилася інформація про те, що новий перший заступник генпрокурора є наближеним Шокіна і Гузыря.