ua en ru

Новий президент "Київстару" Чернишов хоче змінити російське громадянство на українське

Новий президент компанії "Київстар" Петро Чернишов заявив, що має намір змінити російське громадянство на українське.

Новий президент компанії "Київстар" Петро Чернишов заявив, що має намір змінити російське громадянство на українське. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"В тривогах і роздумах, пов'язаних з важким періодом в житті України, стало зрозуміло, що я і моя сім'я, самі того не усвідомлюючи, нерозривно пов'язані з Україною... Мені і дружині дуже не хотілося їхати звідси навіть за новими подвигами і красивими "компенсаційними пакетами". Постійний вид на проживання у нас вже є давно - але це все одно не те. А що ж ще краще зв'язує людину з країною, ніж громадянство? Так ми разом з дружиною прийшли до рішення, що хочемо стати громадянами України, і це відноситься і до наших трьох дітей", - написав Чернишов.

Він повідомив, що зараз члени його сім'ї збирають документи і постараються якомога швидше подати їх у відповідні інстанції.

"Будемо сподіватися на швидке вирішення питання. Заодно перевіримо українську бюрократію! До цього непростого рішення ми йшли рівно три роки. Тепер розуміємо, що воно правильне", - зазначив президент компанії "Київстар".

Він також підкреслив, що, слідуючи законам України, члени його сім'ї будуть мати лише одне громадянство, тобто від російського їм, очевидно, доведеться відмовитися.

Нагадаємо, 13 червня 2014 р. президент "Київстару" Ігор Литовченко прийняв рішення покинути компанію після майже 20 років роботи. Його на посаді президента компанії з 25 червня 2014 р. змінив Петро Чернишов.