ua en ru

Новий оператор української ГТС з'явиться вже в листопаді, - Кістіон

Новий оператор української ГТС з'явиться вже в листопаді, - Кістіон Фото: у листопаді уряд виділить самостійного оператора української ГТС

Також в цьому місяці Кабмін повинен затвердити план реструктуризації "Нафтогазу"

Новий оператор газотранспортної системи України - ПАТ "Магістральні газопроводи України" повинен бути створений протягом поточного місяця. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, пише Урядовий портал.

Міністр повідомив, що таке рішення було прийнято на засіданні робочої групи з питань прискорення реформування НАК "Нафтогаз України", яке відбулося 3 листопада.

"Робоча група схвалила проект плану дій з корпоративного управління оператора газотранспортної системи України - ПАТ "Магістральні газопроводи України". Тепер Міненерговугілля підготує цей документ для розгляду на найближчих засіданнях Кабінету міністрів", - сказав Кістіон.

Крім того, за словами міністра, найближчим часом на розгляд уряду має бути внесений проект постанови про утворення ВАТ "МГУ".

Ще один важливий документ, а саме зміни в план реструктуризації НАК "Нафтогаз України", також повинен бути розглянутий та схвалений урядом на найближчому засіданні.

"В рамках робочої групи ми переглянули план реструктуризації НАК "Нафтогаз": уточнили деякі пункти плану, актуалізували завдання, оскільки терміни виконання деяких завдань давно минули", - пояснив Кістіон.

За словами віце-прем'єр-міністра, усі зазначені документи повинні бути схвалені Урядом до кінця листопада. Він підкреслив, що всі вищевказані рішення уряд зобов'язаний прийняти в рамках Третього енергетичного пакета.

Нагадаємо, раніше Кабмін обіцяв, що виділить з "Нафтогазу" самостійного оператора ГТС до вересня.